Fiskesuppe med marineret laks og skaldyr

SONY DSC

Fiskesuppe med marineret laks og skaldyr

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1,2 kg jomfruhummerskaller
  • 2 spsk paprika
  • 3 spsk tomatpure
  • 1 stk porre
  • 2 stk løg
  • 1/2 stk rød chili
  • 1/2 stk selleri
  • 1 dl vineddike
  • 1 fl hvidvin
  • 1 l hønsefomd
  • 1 l vand
  • Maizena
  • 150 g laks pr person
  • 2 dl hvidvin
  • 1 kg blåmuslinger
  • 500 g jomfruhummerhaler
  • 1 stk citron – saften
  • salt peber
  • 1/2 stk porre det hvide
  • olie-salt og peber

Aioli

  • 4 stk æggeblommer
  • 1/2 spsk dijonsennep
  • 4 fed hvidløg
  • 2- 3 dl olie
  • salt peber.

Sådan gør du

Suppe

  • Rist skallerne af i olie, tilsæt paprika og tomatpure, rens alle grøntsagerne, vendes i skallerne, korn vineddike på som koges væk. Kom vin, vand og hønsefond på og lad suppen simre i 15 min, sigt suppen. Suppen koges ned til der ca 1 1/4 L smages til med salt og peber jævnes med maizena.
  • Rens blåmuslingerne, dampes i hvidvin i ca. 6 til 8 min til de åbner sig, ved servering lunes i væden.
  • Laksen skæres i tern og krydres med salt og peber, pensel med olie og citronsaft, sættes på køl.
  • Ved servering hældes den varme suppe over laksen.
  • Jomfruhummerne pilles, porrer snittes fint og skylles. Ved servering ristes de af i olie sammen med jomfruhummerne.

Aioli

  • Pisk æggeblommer med salt til det er stift, kom olien i lidt af gangen, pisk til det har en passende konsistens, smages til med salt og peber og presset hvidløg og dijon sennep.
  • Til suppen serveres tynde skiver ristet flutes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply