Fiskeruller med laks, spinat og safransauce

SONY DSC

Fiskeruller med laks, spinat og safransauce


Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Fisk

  • 500 g rødspættefiletter
  • 150 g frisk spinat
  • 200 g røget laks i tynde skiver
  • hvid peber
  • citronsaft

Safransauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 10 g smør
  • 1 1/2 dl tør hvidvin
  • 2 dl fiskefond
  • 1 knsp safran
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Fisk

  • Skyl spinatblade grundigt i flere hold vand og nip stilkene af.
  • Blancher bladene 1-2 minutter i kogende vand, skylles i koldt vand og presses fri for væde.
  • Fordel spinatblade og røget laks på rødspættefiletterne. Rul filetterne sammen og læg dem i et smurt ovnfast fad.
  • Krydres med hvid peber og dryp med citronsaft. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen ved 175 grader i ca 20 min

Safransauce

  • Svits finthakkede skalotteløg klare i smør uden de tager farve. Tilsæt hvidvin og fiskefond og kog ind til det halve.
  • Kom safran og piskefløde ved og lad saucen koge for svag varme i ca. 5 mintter. Smag til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply