Figentærte med citroncreme og blåbærcoulis

SONY DSC
Udskriv
5 fra 1 stemme

Figentærte med citroncreme og blåbærcoulis

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Dej:

  • 100 g smør i små tern
  • 3 dl mel
  • 1/2 dl flormelis
  • 1 stk æg
  • 1/2 spsk koldt vand

Citroncreme:

  • 3 dl piskefløde
  • 3 spsk lemoncurd
  • 200 g blåbær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl vand
  • citronmelisse

Fyld:

  • 200 g smør
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 stk æg
  • 200 g mandler smuttede og fint hakket
  • 3/4 dl mel
  • 150 g hvid chokolade hakket
  • 6 stk friske figner

Sådan gør du

Dej:

  • Gnid smørret i mel og flormelis, tilsæt æg og vand og saml dejen uden at ælte, pak dejen i film, og læg den på køl i 30 min. Rul dejen ud, læg den i smurte portionsforme.

Fyld:

  • Rør smør og sukker lyst og cremet, rør æggene i, et af gangen. Vend de hakkede mandler, mel og chokolade i dejen. Skær stilken af fignerne, skær halvdelen af fignerne i tern, vendes forsigtig i dejen. Kom dejen i de ubagte tærter, skær resten af fignerne i kvarte stykker, stikkes ned i fyldet, bages ved 175 g i ca 25-30 min, til den er fast.

Creme:

  • Kog blåbær med vand og sukker 5-6 min, til de kan moses med en gaffel og afkøles.
  • Pisk fløden let og rør lemoncurd i.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Stinna
    september 28, 2019 at 8:49 am

    5 stars
    Virkelig god dessert. Mums!

    • Reply
      admin
      september 28, 2019 at 9:04 am

      Mange tak 🙂

    Leave a Reply