Fasan med rødkål, majroe og hybenportvinssauce

Fasan med rødkål, majroe og hybenportvinssauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk fasanbryst pr. person
  • 3 spsk olie
  • 1 stk citron – skallen
  • 1 stk finthakket skalotteløg
  • 2 spsk timianblade
  • 1 pk Bacon

Rødkål

  • 1/2 stk rødkål
  • 1/2 dl Gåsefedt
  • 1 stk kanelstang
  • 4 stk nelliker
  • 2 stk laurbærblade
  • 2 stk stjemeanis
  • 2 dl Rødvin
  • 1/2 dl Balsamico
  • 2 dl Mørk fond
  • 2 stk clementiner
  • Salt — peber — sukker

Majroe

  • 4 stk majroer
  • 2 stk skalotteløg
  • vand- salt
  • 50 g smør
  • 2 spsk hakket persille

Sauce

  • 2 spsk tørret hyben
  • 1 stk løg
  • 1/2 dl Balsarnico
  • 1 stk appelsin — saft
  • 4 dl Brun fond
  • 1 dl Portvin
  • olie og smør
  • salt peber

Sådan gør du

  • Rens fasaneme — tør dem — rør olie sammen med citon, løg og timian — pensel fasanbrysterne — læg bacon over og sæt dem i en forvarmet ovn i 20 min. — hviler i 10 min.
  • Skær brysteme fra. Ved serveringen lunes kødet i ovnen.

Rødkål:

  • Snit kålen og brun den afi gåsefedt. Lad det simre i ca. 10 min. Tilsæt krydderrieme.
  • Kom rødvin og balsamico på — lad det simre 10-15 min.
  • Kom fonden på og lad kålen simre til væden er næsten væk.
  • Pil clementinerne og del dem i både vendes i kålen og lunes.
  • Smages til med salt — peber —sukker.

Majroer:

  • Skræl majroerne og skær dem i både. Pil løgene og snit dem fint. Kommes i en gryde — dækkes med vand og koges møre.
  • Hæld vandet fra — kom smør i og lad det simre i smørret.
  • Lunes ved serveringen og vendes med hakket persille.

Sauce:

  • Blød hybenskalleme ud i lunken vand — hæld vandet fra.
  • Sauteres af i olie sammen med hakket løg.
  • Tilsæt balsamico og appelsinsaft — koges ned.
  • Kom fonden på — koges ned.
  • Sigtes — koges ned med portvin.
  • Ved serveringen piskes med smør og smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply