Farseret kyllingebryst med spinat/enebær/tranebær og rodfrugter

SONY DSC

Farseret kyllingebryst med spinat/enebær/tranebær og rodfrugter

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 5
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 6 stk kyllingebrystfilet á 125g
  • 100 g frossen spinat
  • 15 hele enebær
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 75 g mager bacon
  • 1 spsk smør
  • salt og peber
  • bomuldsgarn

Rodfrugter

  • 250 g rødbeder
  • 200 g pastinak
  • 1 stk løg
  • 600 g kartofler
  • 150 g gulerødder
  • salt og peber

Marinade

  • 4 spsk olie
  • 1/2 dl limesaft
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stilke timian
  • salt og peber

Sauce

  • 1 stk løg stort
  • 1 spsk smør
  • 3 1/2 dl bouillon
  • 2 dl appelsinsaft
  • 1 ds koncentreret tomatpuré lille dåse
  • 1 tsk stødt sød chili
  • majsstivelse
  • salt og peber

Sådan gør du

Kyllingbryst

  • Spinaten tøs op og knuges fri for væde. Enebærrene hakkes fint. Bacon, franebær og spinat hakkes groft og blandes med enebærene. Der skæres en lomme i hver kyllingebryst, hvor fyldet fordeles. Fileterne snøres med bomuldsgarn, hvorefter de brunes i smørret på en pande i ca. 5 min. Sæt dem derefter i ovnen, hvor de færdigsteges i ca 15 min. ved 200 grader på midterste rille.

Rodfrugter

  • Rodfrugterne skæres i grove stykker. Løget skæres i både og blandes med rodfrugterne i en ovnfast fad.

Marinade

  • Hvidløgene presses og blandes med olie og limesaft. Marinaden hældes henover rodfrugterne, hvorefter l«ydres med salt, peber og timiankviste. Rodfrugterne bages i ovn i ca 50 min. ved 200 grader på midterste rille.

Sauce

  • Løget hakkes fint og svitses i fedtstoffet et par minutter. De øvrige ingredienser tilsættes. Lad det koge i 5-10 min. Jævnes med majsstivelsen og smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply