Farseret andebryst med svampe, nødder, kaffesauce, bagt kål og æblecompot

Farseret andebryst med svampe, nødder, kaffesauce, bagt kål og æblecompot

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Andebryst

  • 1/2 stk andebryst pr person
  • salt og peber
  • 75 g hasselnødder
  • 300 g svampe
  • 3 stk skalotteløg
  • 1 spsk hakket timian
  • olie
  • kødsnor

Kål

  • 1 stk Spidskål
  • 3/4 dl olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 1/2 stk Revet muskatnød
  • salt og peber

Sauce

  • 75 g brun farin
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stilke timian
  • 1 dl mørk balsamico
  • 1/2 dl soya
  • 3/4 l mørk bouillon
  • 2 spsk NesCafe
  • 50 g smør
  • salt og peber

Æblekompot

  • 2 stk æbler
  • 2-3 stk rødløg
  • 1 dl æbleeddike
  • 100 g brun farin
  • 1 spsk revet ingefær
  • salt og peber

Sådan gør du

Andebryst

  • Rens andebrystet snit skindet og skær en lomme i kødet uden at skære det igennem, krydder det med salt og peber. Rist hasselnødder af på en tør pande så skallen løsner sig og fjern skallen, hak nødderne meget fint. Rens svampe og løg hak løg og skær svampe i grove tern, rist svampe og løg af i olie tilsæt timian blade og nødder, smages til med salt og peber kom det op i en sigte så væden løber fra. Kom massen i lommen på andebrysterne lukkes og bind snor stramt omkring. Brunes af på alle sider og læg dem i en bradepande, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15-20 min hviler i 10 min.

Kaffesauce

  • Pil løgene og snittes groft, smelt brun farin i en gryde kom løg, timian grene i og tilsæt mørk balsamico og soya lad det koge lidt ned, kom bouillon på lad det koge ned til ca 4 1/2 dl sigt saucen. Ved servering koges lidt ned tilsæt kaffen smag til med salt og peber og pisk smør i.

Kål

  • Tag evt. grimme yderblade af kålen og skær det nederste af bunden fra. Skær kålen igennem på langs og del kålen i lige store kvarte stykker så i før 6-7 stk, læg kålen op i en bradepande. Pisk olie, honning, revet muskatnød, salt og peber sammen og pensel kålen, Sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i 20-25 min, lunes ved servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply