Duer med ingefær sauce, stegt kartoffel, svampe og æblepure

Duer med ingefær sauce, stegt kartoffel, svampe og æblepure

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk due pr person
  • olie-salt og peber

Sauce

  • 24 stk perleløg
  • 3 stk appelsiner
  • 80 g ingefær
  • 2 spsk honning
  • 3 fed hvidløg
  • 5 dl mørk fond
  • 75 g smør

Svampe

  • 400 g bl svampe
  • olie-salt og peber

Æblepuré

  • 4 stk æbler
  • 25 g smør
  • 50 g sukker
  • 1/2 dl æble eddike
  • hakket persille

Kartofler

  • 3 stk kartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 1/2 dl kyllingefond

Sådan gør du

  • Rens duerne og skylles, tørres af i køkkenrulle. Skær vinger og lår af. Bruges til sauce
  • Gnid duerne med salt, brunes af i olie. Ved servering sættes i ovnen ved 200 g i 12- 15 min, trækker i 10 min. Skær brystet fra kan lunes i ovnen ved 150 g i 5 min i et ildfast fad med stanniol over.

Æblepuré

  • Æblepure: Skræl æblerne, skæres i grove tern, ristes af i smør og sukker, tilsæt eddike, lad det dampe til de er møre, blendes til pure.
  • Ved servering lunes pureen med kødet fra duelår, vendes med hakket persille og smages til med salt og peber.

Sauce

  • Pil perleløg, skræl ingefær rives fint, pres appelsinerne, bland ingefær, appelsinsaft og honning i en gryde og koges sammen, kom perleløg og hvidløg i tilsæt fond.
  • Lad perleløgene dampe i 5 min tages op og afkøles.
  • Rist lår og vinger fra duerne af i olie, lad det simre i saucen i 10 min, sigt saucen tag lårene fra og pil kødet af og sættes til side.
  • Kog saucen ned til det har en passende konsistens, piskes med koldt smør ved servering.

Kartofler

  • Skræl kartoflerne skær de yderste ender fra og del dem i midten, steg dem på hver side i olie med hvidløg, rosmarin, salt og peber. Skru ned for varmen og tilsæt hønsefond, lad det simre færdig, lunes ved servering.

Svampe

  • Rens svampene og skær dem i grove tern del perleløg og rist dem af i olie krydres med salt og peber

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply