Citronstegt hanebryst med kompot af æble, svampe og græskarcreme

Citronstegt hanebryst med kompot af æble, svampe og græskarcreme

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk hanebryst pr. person
  • 2 stk citroner, saft af 2, skal af 1
  • 4 spsk honning
  • 3 spsk soya
  • 2 spsk olie
  • Peber og timianblade

Creme:

  • 1/4 stk hokaido
  • Vand
  • 2 dl Hønsefond
  • 1 dl Piskefløde
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1/2 tsk tabasco
  • Salt og peber

Kompot:

  • 3 stk æbler
  • 500 g svampe
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 stk granatæbler
  • salt, peber, sukker og hakket persille

Sådan gør du

  • Rens benet på hanebrystet, pisk ingredienserne sammen, vend kødet heri og lad det trække i lagen i ca. 3/4 time.
  • Kødet brunes af på en pande, derefter sættes det i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Lad kødet trække i 5 min.

Kompot:

  • Rens svampe og skær dem i passende stykker, skræl æblerne og skær dem i både, pil og hak løgene. Sauter løg og svampe af i olie, tilsæt æblerne, vendes forsigtigt og lad det simre i ca. 8 min. Smages til med salt, peber og sukker. Tag kernerne ud af granatæblerne , hak persillen og det vendes i kompotten lige før servering..

Creme:

  • Skræl og fjern kerner fra græskar. Skæres i tern og koges møre i vand. Blendes med fond, piskefløde og æbleeddike. Smages til med salt, peber og tabasco og det koges ned til det har en passende konsistens.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply