Chokolademousse med lakrids og marineret jordbær

SONY DSC

Chokolademousse med lakrids og marineret jordbær

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g hvid chokolade
  • 1 dl æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • 3 spsk lakridspulver

Mousse

  • 3 dl piskefløde
  • 500 g jordbær

Lagen

  • 2 stk lime – saften
  • 2 stk appelsiner – saften
  • 1/2 spsk vaniljesukker
  • 3 spsk honning

Sådan gør du

  • Hak chokoladen fint, smeltes over vandbad.
  • Pisk æggeblommer, flormelis og lakrids til en tyk æggesnaps, korn den lune chokolade op i æggemassen og rør godt

Mousse

  • Pisk fløden, kom halvdelen af den piskede fløde i chokolademassen og vendes, vend resten af fløden forsigtigt i så moussen bliver ensartet, kom moussen i en flad beholder og sættes på køl/ frost. Ved servering kugles op med en varm ske.

Lagen.

  • Appelsiner og lime koges sammen med vaniljesukker og honning. Lagen afkøles.
  • Rens jordbærerne og skær dem i skiver, hæld lagen over jordbærerne og lad det trække 1 time. Pyntes med mynte.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply