Chokolademousse med kokosis og salat af ananas-granatæble

SONY DSC

Chokolademousse med kokosis og salat af ananas-granatæble

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Mousse:

  • 4 stk æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 1 stk appelsin — saft + skal
  • 300 g mørk chokolade
  • 3 1/2 dl Piskefløde

Is

  • 6 stk æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 100 g kokosmel
  • 4 dl Piskefløde
  • 1 stk vanille — korn

Salat

  • 1/2 stk ananas efter størrelse
  • 2-3 spsk honning
  • 1 stk citron-saften
  • 1stk granatæble
  • 1 stk vanille — kom

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer med sukker til det er hvidt.
  • Vend appensinsaft og skal i.
  • Smelt chokolade over vandbad.
  • Pisk fløden let.
  • Vend æggemassen og fløden sammen, og til sidst den smeltede chokolade.
  • Kommes i smurte portionsforme.
  • Sættes på køl.

Is

  • Pisk æggeblommer med sukker og kornene fra vanille.
  • Vend kokosmel i.
  • Pisk fløden og vend den i æggemassen.
  • Kommes op i en form og sættes på frys.

Salat

  • Skræl ananas — skæres ud i mindre stykker.
  • Varm honning op på en pande til det er gylden.
  • Rist ananas af— lad det simre i ca. 5 min under svag varme.
  • Afkøles.
  • Vendes med vanillekom, citronsaft og kerner fra granatæble.

Noter

November 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering