Chokoladefondant med marinerede jordbær

Chokoladefondant med marinerede jordbær

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 300 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 3 stk æg
  • 3 stk æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 50 g mel
  • 6 spsk lemoncurd
  • smør
  • 2 spsk kakao
  • 400 g jordbær
  • 3 stk lime
  • 3 stilke estragon
  • sukker
  • peber

Sådan gør du

  • Smelt chokolade og smør over et vandbad. Tag det af varmen og rør det til en jævn masse, afkøles let.
  • Pisk de hele æg, æggeblommer og sukker godt til en luftig masse, sigt melet i og vend med en dej skraber, vend chokolade blanding forsigtigt i
  • Smør portionsforme med smør, drysses med kakao, fordel 2/3 af dejen i formene. Kom 1 spsk lemoncurd i midten af hver og fyld formene med resten af dejen.
  • Bag kagerne ca 16 min til de hæver op, kagerne kan serveres lune.

Jordbær:

  • Rens og skyl skæres i skiver, lægges på en tallerken. Pres saften af lime, hak estragon fint vendes i limesaften.
  • Drys jordbærrene med sukker og frisk kværnet peber, kom limesaften over og lad jordbærrene trække til brug.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering