Chokolade ricottakage med blåbær og havtorn

Chokolade ricottakage med blåbær og havtorn

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Kage

  • 175 g hasselnødder
  • 150 g mørk chokolade
  • 200 g ricotta
  • 75 g sukker
  • 3 stk æg – små
  • smør til forme
  • mynte til pynt
  • 150 g Blåbær
  • sukker
  • 200 g havtorn
  • 150 g sukker
  • 1 1/2 dl vand
  • 2,5 g agar-agar

Sådan gør du

  • Rist hasselnødder af på en tør pande, fjern de løse skaller. Blend kernerne til en groft nøddemel, tag 2 spk fra til at drysse formen med, tilsæt chokoladen og blend indtil den er i grove stykker.
  • Kom ricotta i og til sidst æggene et af gangen..
  • Smør portionsforme med smør drysses med nøddemel, fordel massen i formene og bages ved 180 grader ca 25-30 min.
  • Skær blåbær igennem drysses med sukker.
  • Tag lidt havtorn fra og drys med sukker til pynt.
  • Kog resten op med vand og sukker blendes og sigtes. Koges op igen med agar-agar, sættes på køl, når det har sat sig til gele, blendes det glat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply