Chokolade med estragon, granatæble og appelsinpuré

Chokolade med estragon, granatæble og appelsinpuré

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Chokolade

  • 1 dl æggeblommer
  • 50 g flormelis
  • 175 g mørk chokolade
  • 1 1/4 dl æggehvide
  • 25 g flormelis
  • 1/4 bdt estragon
  • gem større blade til pynt

Chokolade vifte

  • chokolade vifte
  • 125 gr mørk chokolade

Granatæble

  • 1 stk granatæble – kerner
  • appelsinskal
  • 1 stk appelsin
  • 1/2 dl vand
  • 50 g melis

Appelsin pure

  • 2 dl appelsin saft
  • 1/2 dl sukker
  • 2 gr agar agar

Sådan gør du

  • Skær granatæble igennem og tag kernerne ud, smelt mørk chokolade.
  • Pisk æggeblommer med flormelis til en tyk æggemasse, pisk æggehvider med flormelis
  • Tag store blade fra estragon, vend dem i lidt pisket æggehvide og sukker, lægges
  • på bagepapir, hak resten af estragon bladene fint.
  • Pisk den lune chokolade i æggemassen, tilsæt halvdelen af æggehvidemassen mens der piskes.
  • Hæld chokolademassen op i resten af æggehviderne og vendes med esdragon.
  • Kom halvdelen af granatæblerne i bunden af portionsformene, fordel chokoladen i, sættes på køl / frost

Appelsinskal

  • Appelsinen strimles med en kartoffelskræller i så mange strimler som muligt. Skæres i tynde strimler
  • Kog vand og sukker op, kog strimlerne i ca 6-8 minutter, tages op .
  • Strimlerne tørres i ovnen i ca 1/2 time ved 100 grader

Vifte

  • Smelt chokoladen over vandbad, lav 8 stk cirkler med en teske på bagepapir med stort mellemrum, form viften med pegefinger ved at trække chokoladen ud nede fra en 4 – 5 gange, løft vifterne af bagepapiret og kom dem over på et nyt

Appelsinen pure

  • Kog appelsinsaft og sukker op så sukkeret er smeltet hæld agar agar i mens der røres i ca 1 minut.
  • Hæld væsken op i en skål og sættes på køl i ca 2 timer. Ved servering blendes til en pure.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply