Brøndkarse / kørvel suppe med saute af kammuslinger, kantareller og kartoffelchips

Brøndkarse / kørvel suppe med saute af kammuslinger, kantareller og kartoffelchips

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Suppe

  • 2 stk bagekartofler
  • 1 stk persillerod
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk olie 1 stk bagekartoffel
  • 2 spsk hvid balsamico olie groft salt
  • 7 dl hønsefond
  • 3 dl piskefløde
  • 1 bdt kørvel /brøndkarse
  • salt peber

Kammuslinger

  • 2 stk kammuslinger pr person
  • 300 g kantareller
  • olie, salt og peber

Chips

  • 1 stk bagekartoffel
  • olie og groft salt

Sådan gør du

  • Skræl kartofler, persillerod, løg og hvidløg, skæres i små tern sauteres af i olie uden at brune, tilsæt balsamico og hønsefond, koges møre tilsæt piskefløde koges op og blendes til den er glat og sigtes, hvis suppen virker tyk tilsættes fond
  • Rens og skyl brøndkarse / kørvel og afdryppes.
  • Inden servering, koges suppen op og blendes med brøndkarse/kørvel smages til med salt og peber.

Kammuslinger

  • Rens kammuslinger og tørres i køkkenrulle, skæres i tykke skiver. 3 skiver pr stk.
  • Børst kantareller og plukkes
  • Svits kammuslinger af i olie krydderes med salt og peber.
  • Svits kantareller af i olie ved hård varme, krydderes med salt og peber, vendes sammen med kammuslinger hæld evt væde fra.
  • Lunes inden servering i ovn ved 150g i ca 3-4 min.

Chips

  • Skræl kartofler, skæres igennem på langs og skæres i meget tynde skiver.
  • Varm olien op friter skiverne i olien lidt af gangen til de er gyldne, kommes op på køkkenrulle, drysses med groft salt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply