Branade af torsk med spinat og citron-mandel sauce

Branade af torsk med spinat og citron-mandel sauce

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 75 g fisk pr person
  • 4 dl mælk
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 stk laurbærblade
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 stk blomkål
  • salt peber

Spinat

  • 200 g spinat
  • salt peber

Sauce

  • 50 g mandler
  • 2 stk skalotteløg
  • 1/4 dl lys balsamico
  • 1 stk citron – saften
  • 3 dl hønsebouillon
  • 75 g smør
  • salt peber

Sådan gør du

Fisk

  • Rens fisken salt den og lad den trække 1 time på køl Rens løgene og hak dem fintkog mælken op med løg og laurbærblade i en gryde kom fisken i, dampes under svag varme indtil fisken flager og tag fisken op.
  • Del blomkålen i grove stykker koges more i vand og salt og kom det op i en sigte.
  • Mos blomkålen med en gaffel sigt lidt af mælken fra torsken.
  • Vend torsken i blomkålen så det bliver en grov masse. kom det op i smurte portions forme, ved servering lunes i ovnen ved 180 g i min.

Sauce

  • Blancher mandlerne og smut dem hakkes groft, rist dem af på en tør pande.
  • Pil og hak løgene fint sauteres af i lidt olie kom lys balsamico på koges væk, tilsæt hønsebouillon og kog det ned til halvdelen sigt saucen kom citronsaft i.
  • Ved servering lun saucen op piskes med koldt smør og vend mandlerne i, smages til med salt peber,

Spinat

  • Skyl spinaten lægges på køkkenrulle, ved servering ristes i lidt olie på en pande, smages til med salt peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply