Bitter chokoladekage med rødvinsmarinerede jordbær og mascarponecreme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bitter chokoladekage med rødvinsmarinerede jordbær og mascarponecreme

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 300 g mørk chokolade 70%
  • 300 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 dl. Æggeblommer

Creme

  • 1 pk Mascarpone
  • 1 stk appelsin — saft og skal
  • 2 spsk. flormelis

Jordbær

  • 1/2 fl Rødvin
  • 2 dl. Appelsinkoncentrat
  • 1 stk citron — saft
  • 1 stk vanillestang — marven
  • 500 g jordbær

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad. Pisk sukker og æggeblommer skummende.
  • Vendes i chokoladen. Tilsæt blødt smør, vendes grundigt.
  • Bag kagen i en tærteform foret med smurt bagepapir ved 150 grader i en time.
  • Lad den hvile i 5-6 timer.

Lage:

  • Kog alle ingredienser ned til det bliver sirupsagtigt.
  • Skær jordbær i skiver.
  • Lad det trække et par timer.

Creme

  • Rør mascarpone sammen med appelsin — skal og saft.
  • Vend flormelis i.

Noter

April 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply