Bagte æbler med nøddebund, basilikumis og æblesauce

SONY DSC

Bagte æbler med nøddebund, basilikumis og æblesauce

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 6 stk æbler
  • 2 spsk Revet ingefær
  • Honning til stegning
  • 75 g sukker

Æblesauce:

  • Æblerester
  • 5 dl æblejuice
  • 300 g sukker
  • I tsk vanillesukker

Nøddebund:

  • 100 g flormelis
  • 150 g hasselnøddeflager
  • 1 dl æggehvide
  • 100 g smør

Is

  • 4 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 4 stk æggeblommer
  • 1/4 bdt Basilikum

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker sammen. Pisk fløden og vend den i æggemassen. Pluk blade af
  • basilikum og blend dem inden de vendes i isen. Stilles på frost. Kugles op inden servering.

Nøddebund:

  • Rør flormelis, hasselnødder og æggehvider sammen. Smelt smørret og rør det i massen.Smør dejen ud i 12 runde forme. Bages ved 150 gr. 115-20 min. Til de er gyldne.

Æbler:

  • Skræl æbler og skær top og bund af. Del dem på tværs og fjern kæmehus med en kniv. Husk at gemme æbleresteme. Kom honning og sukker på en pande med revet ingefær, brunes og lægges på på en bageplade som sættes i ovnen ved 200 gr. i ca 10 min.
  • Æblerne må ikke bages for længe

Æblesauce:

  • Kom æbleresteme i en gryde med resten af ingredienserne. Koges ned til sirup og sigtes

Noter

November 2008

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply