Bagt lyssej med selleriskum

Bagt lyssej med selleriskum

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Fisk

  • 600 g lyssej
  • olie – salt – peber
  • 6 stk filodej
  • æggehvide
  • 2 stk bagekartofler
  • 2 dl mælk
  • 18 stk oliven – sorte og grønne
  • 1 dl hakkede krydderurter – dild og basilikum

Selleriskum

  • 200 g selleri
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 stk appelsin saft og skal
  • 2 dl hvidvin
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 2 stk tomater

Sådan gør du

Fisk

  • Rens fisken – krydder med salt og peber.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 180 i ca. 6-8 min.
  • Tages ud og plukkes i grove stykker.
  • Vendes i krydderurter.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
  • Koges møre i mælken.
  • Mos kartof1erne og vend dem med oliven, der er skåret i tern.
  • Smag til med salt og peber.
  • Fold filodejen.
  • Læg fisken på og derefter kartoffelmosen.
  • Pakkes sammen og pensles med æggehvide.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 220 til det er sprødt.

Selleriskum

  • Skræl selleri og løg og skær dem i tern.
  • Sauter af i olie uden at tage farve.
  • Tilsæt appelsinsaft og hvidvin.
  • Koges så sellerien er mør.
  • Saucen blendes og sigtes.
  • Koges sammen med piskefløde.
  • Blendes lige inden serveringen.
  • Appelsinskal hakkes fint.
  • Tørres på en tør pande.
  • Tomaterne blancheres.
  • Fjern kerner og skind.
  • Skær tomaterne i tern.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply