Bagt laks med appelsinpesto, ratatouille og brombær

Bagt laks med appelsinpesto, ratatouille og brombær

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 175 g laks pr person
  • olie-salt og peber

Pesto

  • 2 dl oliven olie
  • 100 g smuttede mandler
  • 75 g parmesan
  • 1 bdt persille
  • 1 bdt brøndkarse
  • 2 stk appelsiner
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Ratatouille

  • 2 stk skalotteløg
  • 1 stk lille aubergine
  • 1 stk sguash
  • 1 stk peberfrugt
  • 2 spsk kapers
  • 1/2 dl pinjekerner
  • 1 dl soltørrede tomater
  • 1 spsk hvid balsamico
  • olie
  • lidt salt og peber

Pynt

  • 1 1/2 spsk blå birkes
  • revet appelsinskal
  • 150 g brombær
  • 1/2 dl mørk balsamico

Sådan gør du

  • Laksen skæres ud i portionsstykker, pensles med olie, krydres med salt og peber, bages i ovnen ved 150g i 20-25 min.

Pesto

  • Riv skallen af appelsinerne, skal bruges til pynt, skær lameller af appelsinerne, blend mandler olie, tilsæt parmesan. kom persille, brøndkarse hvidløg og appelsin i. Smages til med salt og peber.

Ratatouille

  • Pil løg og skyl alle grøntsager. Skær hver grøntsag for sig i små tern og svits grøntsagerne i olie hver for sig.
  • Kom alle grønsagerne i en gryde. tilsæt soltørret tomater, kapers, pinjekerner og balcamico. Lad det simre til det det er mørt, smag til med salt og peber.
  • Ved servering kommes i portionsforme og lunes ved 150 grader.
  • Brombær ristes af i lidt smør tilsæt balsamico og koges ind.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply