Asparges med jomfruhummerhaler og kørvelcreme

Asparges med jomfruhummerhaler og kørvelcreme

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 3 stk hvide asparges pr person
  • vand og salt
  • 6 stk grønne asparges
  • 1/2 dl oliven olie
  • 1 stk lime saften
  • 1/2 spsk sød sennep
  • salt, peber og sukker

Jomfruhummer

  • 3 stk jomfruhummerhaler pr person
  • 3/4 dl oliven olie
  • 1/2 spsk røget paprika
  • salt og peber

Creme

  • 1 stk æble
  • 2 stk skalotteløg
  • 1/4 dl æbleeddike
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl piskefløde
  • 1/2 bdt kørvel

Sådan gør du

  • Skræl asparges og knæk bunden af. Ved servering dampes i vand og salt i 5-6 min, tages op og lægges på køkkenrulle.

Grønne asparges

  • Knæk bunden af, skæres i tynde skiver på et madolinjern eller med en tynd skræller, lægges i koldt vand.
  • Pisk olie, limesaft og sennep sammen smages til med salt, peber og sukker.
  • Ved servering hældes vandet fra asparges og de vendes i dressingen.

Jomfruhummer

  • Pil jomfruhummer og fjern strengen lægges i et ildfast fad.
  • Pisk olie og paprika sammen smag til med salt og peber, pensel halerne med olien og stilles på køl.
  • Ved servering stilles i ovnen ved 200 g i 5-8 min.

Creme

  • Skræl æblet og skær det i tern, pil løg og hak det, sauteres afi olie kom æble eddike på, koges ned, tilsæt hvidvin koges ned til halvdelen kom piskefløde ved koges jævn, blendes og sigtes.
  • Pil kørvelblade af, ved servering lun soucen og blendt kørvel med cremen, smages til med salt og peber.

Noter

April 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply