Andesalat med græskar, løg og crumble

Andesalat med græskar, løg og crumble

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

And

  • 600-700 g andebryst

Lage

  • 1 dl olie
  • 3/4 dl soya
  • 3 spsk fiskesauce
  • 1 stk citrongræs
  • 1/2 stk rød chili
  • 25 g syltet ingefær

Syltet løg

  • 2 stk rødløg
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1/2 tsk vanillepulver

Græskar

  • 1/2 – 1 stk hokaido græskar
  • 125 g sukker
  • 1 dl vand
  • 3 stk appelsin -saften
  • 3 stk laurbærblade
  • 10 stk fennikelfrø

Crumble

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 1 1/2 spsk tørret hindbær
  • skind fra and

Sådan gør du

  • Skær skindet af andebrystet, gem andeskindet. Læg andebrystet op i et ildfast fad.
  • Tag det inderste af citrongræs og skæres fint, hak ingefær og rød chili fint.
  • Pisk olie, soya og fiskesauce sammen kom citrongræs, chili og ingefær i, hældes over andebrysteterne skal trække i lagen i en 1/2 time.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i 15 min tages ud vend andebrysterne lad dem hvile i 10 min.
  • Ved servering skæres ud i tynde skiver.

Syltet løg

  • Pil løgene skæres i skiver del løgene så det bliver pæne ringe, kommes op i en skål.
  • Kog sukker, vand, eddike og vanillepulver op, hæld den varme lage over løgene, lad det trække indtil brug.

Græskar

  • Del græskaret tag kernerne ud og skral det, skær kødet i pæne firkantet tern.
  • Kog sukker, vand, appelsinsaft, lauerbærblade og fennikelfrø op, kom græskarkødet i og lad det simre stille i 6-8 min. Lad det trække i lagen i en 1/2 time.
  • Sigt lagen lad den koge ned til ca halvdelen, vend det i græskarkødet

Crumble

  • Skær andeskindet ud i meget fine tern, ristes af på en tør pande til det er sprødt, kommes op på køkkenrulle.
  • Rist hassenødkerner af på en tør pande fjern hinderne og blendes groft, bland andeskindet, hasselnøder og hindbær i en crumble.

Noter

Oktober 2015

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply