Andebryst med indbagte jordskokker og sur-sød sauce

Andebryst med indbagte jordskokker og sur-sød sauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 3 stk andebryst

Lage

  • 1/2 dl Balsamico
  • 3 dl Rødvinsfond
  • 1 dl soya
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1/2 stk chili i skiver
  • 50 g ingefær
  • 1 spsk sukker
  • 2 stk forårsløg pr person
  • honning

Jordskokker

  • 400 g jordskokker
  • 4 stk skalotteløg
  • 2 stk persillerod
  • 1 kvist rosmarin
  • 1/2 tsk safran
  • vand og salt
  • smør
  • 1 stk rispapir pr person

Sådan gør du

  • Rens andebrystet og rids skindet.
  • Pisk lagen sammen.
  • Brun andebrystet af på skindsiden.
  • Hæld lagen ved – skindet må ikke være dækket.
  • Pocheres i 5 min.
  • Tag andebrystet op.
  • Inden serveringen sættes andebrystet i ovnen ved 225 grader i ca. 5 min eller grilles så skindet bliver sprødt.
  • Hviler.
  • Skæres i tynde skiver ved serveringen.
  • Lagen koges ned til ca. halvdelen.
  • Saucen sigtes, smages til med salt, peber og sukker og piskes med smør.

Indbagte jordskokker

  • Rens grøntsagerne og skær dem i tern.
  • Koges møre i vand, salt, rosmarin og safran.
  • Hæld vandet fra.
  • Dampes så al væden er væk.
  • Moses med en gaffel med lidt smør, salt og peber.
  • Afkøles.
  • Rispapir pensles med olie.
  • Fordel massen.
  • Foldes som forårsruller.
  • Steges i olie inden serveringen.
  • Rens forårsløgene
  • Steges i honning.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply