Andebryst med citrus, pærer, grønkål, tranebær og rosiner

Andebryst med citrus, pærer, grønkål, tranebær og rosiner

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 2 stk andebryst
  • salt og peber

Pærer

  • 2 stk pærer
  • 1 1/2 spsk honning
  • 1 1/2 spsk hindbæreddike

Citrus

  • 2 stk appelsiner
  • 2 stk rød grapefrugt

Tranebær

  • 1 dl tranebær
  • 1 dl rosiner
  • 1 1/2 dl hvid portvin
  • 5-6 stilke grønkål
  • 2 1/2 dl creme fraiche
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens andebrysterne snit skindet fint, gnid salt på andebrysterne krydderes med peber, lad det trække en halv time.
  • Varm en pande op læg andebrysterne med skindsiden ned steges til det er pænt brunt, vendes, lad det brune og kom det op i et ildfast fad.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200g i 15-20 min, tages ud og afkøles.
  • Ved servering skæres ud i meget tynde skiver.

Pærer

  • Skræl pærene, fjern kernehusene og skær pærene ud i både, steges på en pande med honning til de er møre, kom hindbæreddike på lad det simre lidt kom dem op i en skål og afkøles.

Citrus

  • Skær skallen af appelsiner og grapefrugt så den hvide hinde er væk, skæres ud i lameller, sættes til side til severing.

Tranebær

  • Kog tranebær og rosiner i den hvide portvin til væden næsten er væk,tages af varmen.
  • Pluk grønkålen skylles tøres af i køkkenrulle, snittes meget fint, rør creme fraiche med salt og peber vendes med grønkål, tranebær og rosiner.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply