Ærtesuppe med lun laksetatar

Ærtesuppe med lun laksetatar

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Suppe

  • 3 stk skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 4-5 stk ramsløg
  • 25 g smør
  • 500 g frosne ærter
  • 6 dl hønseboullion
  • 3 dl hvidvin
  • 1/2 dl hvid balsamico
  • 1 dl æggeblommer
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber

Laks

  • 500 g laks
  • 400 g bælg ærter
  • 1 stk rødløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 1/2 dl oliven olie
  • 2 stk lime – saften
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens skalotteløg og hvidløg hak det fint sauteres af i smør uden det tager farve, snit ramsløgblade vendes i. Kom balsamico og hvidvin på og kog det lidt ind, tilsæt hønseboullion og kog det igennem, kom ærterne på lad suppen simre i 10 min.
  • Blend suppen og passeret den igennem en sigte.
  • Pisk fløde og æggeblommer sammen.
  • Ved servering kog suppen op og leger suppen med æg og fløde, smages til med salt og peber.

Laksetatar

  • Bælg ærterng, rens rødløg og bladselleri og hak det fint, ærter, rødløg og bladselleri sauteres af i lidt olie uden at brune og kom det op i en skål.
  • Rens laksen hak laksekødet fint med en kniv og vend laksekødet i grønsagerne, pisk olie og lime saft sammen og vend det i laksetataren.
  • Fordel tataren i smurte portionsforme.
  • Ved servering sættes i en forvarmet ovn 150 g i 5 min

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply