Æbletærte med kaffecreme og drys

SONY DSC

Æbletærte med kaffecreme og drys

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 4 stk æbler
  • 175 g smør
  • 125 g sukker
  • 3 stk æg
  • 1 stk citron – skallen
  • 180 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk whisky
  • 50 g flormelis

Kaffecreme

  • 1,25 dl stærk kaffe
  • 100 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i små stykker. Rør sukker og smør, til det er lyst og skummende.
  • Tilsæt æggene et ad gangen. Kom derefter citronskal og æblestykker i dejen. Bland mel og bagepulver.
  • Vend det i dejen og tilsæt en anelse salt plus whisky.
  • Smør en springform og fyld dejen i, bag tærten i ovnen ved 220 grader i ca. 35 min. Tag æbletærten ud af formen og drys med florsukker. Skær i trekanter og server den varm med kaffecreme.

Kaffecreme

  • Kom sukkeret i en gryde. Varm det op og lad det brune. Hæld den varme kaffe ved og lad det småkoge i ca. 10 min. Pisk fløden stiv og vend den afkølede kaffe. Kom cremen i en glasskål der stilles i fryseren i ca. 10 minutter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply