Æblefarseret kalv med aubergine og marsalasauce

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Æblefarseret kalv med aubergine og marsalasauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk kalvebeuf á 180g pr. person
  • 1 skive parmaskinke pr. person
  • olie-salt og peber
  • 2 stk æbler
  • 1 stk fennikel
  • 75 g mandler
  • 2 stk bagekartofler
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1/2 – 1 spsk karry
  • olie-salt og peber

Aubergine

  • 2 stk aubergine
  • 2 stk gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 6 stk soltørrede tomater
  • olie-salt og peber
  • persille
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 dl fond
  • 3 dl marsala
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • salt og peber

Sådan gør du

Æbler:

  • Skræl bagekartofler – skæres i fine tern.
  • Rens fennikel – skæres i fine tern.
  • Blancher fennikel og kartofler. ( lidt mere )
  • Skræl æblerne – skæres i fine tern. Hak mandlerne.
  • Varm olie på en pande, tilsæt karry. Kom æbler og mandler på. Vend kartofler og fennikel i.
  • Kom æbleeddike på og lad det simre i 4-5 min.
  • Smag til med salt og peber.

Kød:

  • Brun kødet af. Krydres med salt og peber. Afkøles.
  • Skær en lomme i kødet. Kom æblemassen i lommen. Skinken lægges om kødet. Sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 6-8 min. Hviler 4-5 minutter inden servering.

Aubergine:

  • Stik auberginen med en gaffel. Smør auberginen i olie. Bages ved 225 grader i ca. 30 min. Den skal være mør.
  • Flæk auberginen og skrab kødet ud, hakkes groft.
  • Resten af grøntsagerne renses og skæres i fine brunaisa ( meget fine tern ) Damp vandet fra auberginekompotten på en varm pande.. Sauter resten af grøntsagerne af i lidt olie i ca. 3-4 min. Vend auberginen i og smag til med salt og peber.
  • Persille vendes i.

Sauce:

  • Hak løgene fint. Sauteres af i olie. Kom vineddike på – koges væk.
  • Tilsæt fond og marsala – koges ned. ( meget )
  • Kom piskefløde på – simrer til saucen er jævn.
  • Inden serveringen piskes smør i og smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply